MacCare

Safari 17.2.1

Safari 17.2.1 är släppt för macOS Monterey och macOS Ventura och ingår i macOS 14.2.1.

iOS 17.2.1

iOS 17.2.1 är släppt och innehåller viktiga säkerhetsförbättringar.

macOS Sonoma 14.2.1

macOS Sonoma 14.2.1 är släppt och innehåller viktiga säkerhetsfförbättringar.

iOS 16.7.3

iOS 16.7.3 är släppt och innehåller viktiga säkerhetsförbättringar.

Safari 17.2

Safari 17.2 är släppt för macOS Monterey och macOS Ventura. Uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsförbättringar.

macOS Monterey 12.7.2

macOS Monterey 12.7.2 är släppt och innehåller viktiga säkerhetsförbättringar.

macOS Ventura 13.6.3

macOS Ventura 13.6.3 är släppt och innehåller viktiga säkerhetsförbättringar.

watchOS 10.2

watchOS 10.2 är släppt med ett flertal förbättringar.

tvOS 17.2

tvOS 17.2 är släppt med förbättringar i bland annat Apple TV-appen, FaceTime, SharePlay och Siri.

macOS Sonoma 14.2

macOS 14.2 är släppt med följande info:
Den här uppdateringen introducerar förbättrad Autofyll för PDF-filer och förbättringar av Meddelanden och Väder. Den här versionen innehåller också andra funktioner, buggfixar och säkerhetsuppdateringar för Mac.

PDF-filer
• Förbättrad Autofyll identifierar fält i PDF-filer och andra formulär som du kan fylla i med t.ex. namn och adresser från dina kontakter.

Meddelanden
• Läs ikapp-pilen i det övre högra hörnet gör det enkelt att hoppa till det första olästa meddelandet i en konversation. • Med alternativet Lägg till märke i kontextmenyn kan du fästa märken direkt på en bubbla. • Verifiering av kontaktnyckel skickar automatiska varningar och kontakt­verifieringskoder för att hjälpa personer som utsätts för digitala hot att verifiera att de enbart kommunicerar med avsedda personer.

Väder
• Nederbördsmängder hjälper dig hålla koll på regn- och snöförhållanden under valfri dag de kommande tio dagarna. • Med nya widgetar kan du välja att se nederbörd den kommande timmen, dagliga prognoser, tider för solens upp- och nedgång samt aktuella förhållanden som luftkvalitet, känns som-temperaturer och vindhastighet. • Vindkartans ögonblicksbild gör att du snabbt kan bedöma vindmönster och använda vindkartans animerade överlägg till att förbereda för vindförhållanden det kommande dygnet.

Klocka
• Du kan köra flera timers samtidigt och skapa namn åt respektive timer. • Förinställningar gör att du snabbt kan starta en timer utifrån ett antal alternativ. • ”Senaste” gör det enkelt att starta om dina senast använda timers.

Den här uppdateringen innehåller också följande nya funktioner:
• Nu kan du snabbt hitta alla låtar du favoritmarkerat i spellistan Favoritlåtar i appen Musik. • Alternativet Använd lyssningshistorik i Musik kan avaktiveras när du använder ett fokus så att musik som du lyssnar på inte visas i Senast spelade eller påverkar dina rekommendationer. • Shazam-musikigenkänning gör att du snabbt kan identifiera låtar som spelas online eller i omgivningen även när du lyssnar med AirPods. • Nya tangentbordslayouter med stöd för ytterligare sju samiska språk.

En del funktioner kanske inte är tillgängliga för alla regioner eller på alla Apple-enheter.
Detaljerad information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/kb/HT201222

iOS och iPadOS 17.2

iOS och iPadOS 17.2 är släppt med följande info:
Den här uppdateringen introducerar appen Dagbok som ger dig ett nytt sätt att reflektera över livets ögonblick och bevara dina minnen. Den här versionen inkluderar även förbättringar av åtgärdsknappen och Kamera samt andra funktioner, buggfixar och säkerhetsuppdateringar för iPhone.
En del funktioner kanske inte är tillgängliga för alla regioner eller på alla Apple-enheter. Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på
https://support.apple.com/HT201222

Safari 17.1.2

Safari 17.1.2 för macOS Monterey och Ventura är släppt och innehåller säkerhetsförbättringar.