MacCare

iOS och iPadOS 16.1

iOS 16.1 är släppt med följande förbättringar:
Delat iCloud-bildbibliotek
* Separera bibliotek för smidig delning av bilder och videor med upp till fem andra personer.
* Inställningsregler innebär att du enkelt kan bidra med äldre bilder beroende på startdatum eller personerna i bilderna när du ställer in eller går med i ett bibliotek.
* Du kan snabbt växla mellan att visa det delade biblioteket, ditt personliga bibliotek eller båda tillsammans med biblioteksfilter.
* Delade redigeringar och behörigheter innebär att alla kan lägga till, redigera, favoritmarkera, lägga till bildtexter och radera bilder.
* En delningsväxlare i Kamera gör att du kan välja att skicka bilder du tar direkt till det delade biblioteket eller aktivera en inställning som delar automatiskt via Bluetooth när andra deltagare upptäcks i närheten.

Liveaktiviteter
* Liveaktiviteter från tredjepartsappar är tillgängliga på Dynamic Island och låsskärmen för iPhone 14 Pro-modeller.

Plånbok
* Nyckeldelning gör det möjligt att dela bil- och hotellnycklar och andra nycklar säkert i Plånbok via meddelandeappar som Meddelanden och WhatsApp.

Hem
* Stöd för den nya smarta anslutningsstandarden Matter för hemautomatisering. Den gör det möjligt för mängder av smarta hemtillbehör att samverka mellan olika ekosystem.

Böcker
* Läsarreglage göms automatiskt när du börjar läsa.

Den här versionen innehåller också buggfixar för iPhone:
* Raderade konversationer kan visas i konversationslistan i Meddelanden.
* Dynamic Island-innehåll är inte tillgängligt när du använder Lätt att nå.
* CarPlay kanske inte kan ansluta när du använder en VPN-app.

En del funktioner kanske inte är tillgängliga för alla regioner eller på alla Apple-enheter. Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på
https://support.apple.com/HT201222