MacCare

Fixar din Mac!

Ibland är det bra att kunna få ut en fullständig rapport om vad som finns i en dator. Exempelvis vid kontroll av inventarier eller om man vill veta ville kapacitet en dator har. Så här kan man göra då:

Håll ned alternativ-tangenten (det står alt på den och så har den en symbol som ser ut som en järnvägsväxel eller en rulltrappa), välj samtidigt Systeminformation i Apple-menyn längst upp till vänster på skärmen. Står det Om den här datorn i Apple-menyn kan du välja det och sedan klicka på Mer info så får du samma resultat.

Ett fönster visas med all information om datorn. Den ser olika ut på olika modeller och i olika versioner av OS X men den brukar innehålla allt man behöver. Om man vill kan man sedan spara informationen som ett dokument och t.ex. e-posta den till någon som frågar efter specifik information.

Några viktiga punkter i Systeminformationen:
Under rubriken Maskinvara finns information om datorns serienummer, vilken processor den har och hur mycket arbetsminne som sitter i.
En underrubrik till Maskinvara är Minne, där kan du se storleken på de installerade minnesmodulerna och om det finns någon ledig plats att bygga ut på. En annan underrubrik är Serial-ATA där du kan se hur stor hårddisk som sitter i datorn. Under Ström finns information om datorns batteri (om det finns ett).