MacCare

Fixar din Mac!

Java for OS X 2013-004 1.0

I dag är det Java-tisdag. Apple har släppt Java-uppdateringar för 10.7 och senare. Kör Programuppdatering och kolla om det finns något som passar. För den som kör 10.6 så finns det också en Java-uppdatering att hämta, Java for Mac OS X v10.6 Update 16.

Office 2011 14.3.5

Det är andra tisdagen i månaden och Microsoft har släppt en Office-uppdatering som täpper till säkerhetshål. Använder du Office 2011 är det läge att uppdatera. Efter uppdateringen ska din Office heta 14.3.5.

Apple lanserar lite nytt

Apple inledde i dag sin stora utvecklarkonferens, WWDC 2013. Traditionsenligt indelades den med en ”keynote” där man släpper nya produkter och visar upp lite av vad som är på gång.

Katterna har tagit slut så nästa version av Mac OS X kommer att heta Mavericks (syftar på vågorna i Stilla havet utanför Californien). Mavericks släpps under hösten. En trevlig nyhet i Mavericks är att böcker man köpt i iBooks går att läsa på datorn, det är på tiden!

iOS 7 visades också upp, även den kommer under hösten. Förutom att utseendet är helt nytt kommer det såklart en mängd nya finesser, enklare inställningar, bättre kamera, bättre multitasking med mera.

I hårdvaruväg presenterades nya MacBook Air med upp till tolv timmars batteritid, ny Airport Extreme och nya Time Capsule. Alla dessa produkter ska finas tillgängliga nu. En förhandstitt på en ny Mac Pro blev det också, en åttondel så stor och dubbelt så snabb som den föregående modellen. Nya Mac Pro släpps under hösten.

Under hösten ska även nästa version av iWork komma, den kallas då iWork for iCloud, med stöd för redigering i webbläsaren så att du kan jobba i samma dokument i din Mac, på din iPhone, på din iPad och i en Windows-dator.

Aperture 3.4.5

Aperture har uppdaterats till 3.4.5. Mer info hos Apple: http://support.apple.com/kb/DL1657

iTunes 11.0.4

iTunes 11.0.4 släpptes igår med diverse små förbättringar. Mer info hos Apple: http://support.apple.com/kb/DL1614?viewlocale=sv_SE

Mac OS X 10.8.4

Mac OS X 10.8.4 är släppt och finns att hämta med Programuppdatering. Mer information finns i Apples artikel: http://support.apple.com/kb/HT5730?viewlocale=sv_SE